fredag 28 mars 2014

Restad Cockerz har startat

En ny era har inletts i Restad med omnejd (Hemmingstorp).
Restad Cockerz har haft sin första workshop.
Den 27 mars träffades 4 pigga och matglada herrar för att laga mat och umgås, vilket är hela syftet med denna lilla klubb.

Medlemmarna är:
Christer, Eugen Lundgren
Gunnar Evert Gustavsson
Lars Tommy Johansson
Lars-Peter Ivarius

Första mötet som inleddes med champagne-invigning hölls hos Lars-Peter i Hemmingstorp.
Menyn var satt till följande:

  1. Räkcocktail utan små, djävla, gröna ärtor, men i stället med grillad sparris och sugar snapps med Rode-Island sås
  2. Vildsvinsjärpar med plommonsås och rostade rotfrukter.
  3. Frisk fruktsallad på kivi och ananas  med champagnesås.
Till detta serverades lämpliga och välvalda viner i lagom mängd.

Lite bilder från evenemanget som genomfördes perfekt under ledning av kvällen kökschef Lars-Peter.
Jag lovar bättre bilder i framtiden, dessa är tagna med telefonen.
Christer sköter den viktiga räkskalningen och är sedan beredd att gå på rotfrukterna.

Lars-Peter fräser........

Lasse är jätteglad, för han har hittat gräddlagret.


Kvällens ytterst framgångsrika såsmästare lägger grunden till plommonsåsen - mmmmmm

Kökschefen håller ordentlig koll på rotfrukts-skalningen

Såsmästaren är så här glad efter slutavsmakningen av plommonsåsen,

Titta vilken ordning i köket, Här är grovjobbet klart, Järpar och rotfrukter ska i ugnen och förrätten ska ätas.
Förrätten upplagd och klar att ätas, mums.....

Huvudrätten på bordet, kanske inte världens snyggaste rätt, men ack så gott. Vi har ändå dekorerat järparna med lite persilja.
Nästa möte är planerat till onsdagenden 14 maj.
Vi startar kl 15.00 och slutar kl 21.00
Platsen är Restad 2.5 hos Christer.
Huvudrätten ska vara fisk (gärna gös)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar