Restad Cockerz har haft sin första workshop.
Den 27 mars träffades 4 pigga och matglada herrar för att laga mat och umgås, vilket är hela syftet med denna lilla klubb.
Medlemmarna är:
Christer, Eugen Lundgren
Gunnar Evert Gustavsson
Lars Tommy Johansson
Lars-Peter Ivarius
Första mötet som inleddes med champagne-invigning hölls hos Lars-Peter i Hemmingstorp.
Menyn var satt till följande:
- Räkcocktail utan små, djävla, gröna ärtor, men i stället med grillad sparris och sugar snapps med Rode-Island sås
- Vildsvinsjärpar med plommonsås och rostade rotfrukter.
- Frisk fruktsallad på kivi och ananas med champagnesås.
Till detta serverades lämpliga och välvalda viner i lagom mängd.
Lite bilder från evenemanget som genomfördes perfekt under ledning av kvällen kökschef Lars-Peter.
Jag lovar bättre bilder i framtiden, dessa är tagna med telefonen.
Christer sköter den viktiga räkskalningen och är sedan beredd att gå på rotfrukterna. |
Lars-Peter fräser........ |
Lasse är jätteglad, för han har hittat gräddlagret. |
Kvällens ytterst framgångsrika såsmästare lägger grunden till plommonsåsen - mmmmmm |
Kökschefen håller ordentlig koll på rotfrukts-skalningen |
Såsmästaren är så här glad efter slutavsmakningen av plommonsåsen, |
Titta vilken ordning i köket, Här är grovjobbet klart, Järpar och rotfrukter ska i ugnen och förrätten ska ätas. |
Förrätten upplagd och klar att ätas, mums..... |
Huvudrätten på bordet, kanske inte världens snyggaste rätt, men ack så gott. Vi har ändå dekorerat järparna med lite persilja. |
Nästa möte är planerat till onsdagenden 14 maj.
Vi startar kl 15.00 och slutar kl 21.00
Platsen är Restad 2.5 hos Christer.
Huvudrätten ska vara fisk (gärna gös)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar