Hos Gunnar i Gränstorp tog sig de oförskräckta Cockerz an utmaningen att bjuda sina damer på en bred tapas-meny, dessutom med en jordärtskocksoppa som inledning och en Ernst-inspirerad rabarberdessert.
Meny:
Jordärtskockssoppa med ansjovis. Recept
Diverse tapas, till exempel
- Stekta kycklingklubbor
- Friterade champinjoner
- Baconlindade dadlar
- Hjortfärsspett
- Hemgjord pommes frites
- Oliv och lökbröd Recept
- Flera sorter oliver och kapris
Till dessert: Varma rabarber karamelliserade och smörkokta med lättvispad grädde á la Ernst..
|
Kaffe med planering genomfördes i grillkåtan |
|
Snabbt igång, många rätter = mycket jobb. Kvällens kökschef föregår med gott exempel |
|
Ett kritiskt moment i soppkoket, alla specialister kallas till grytan. |
|
Hoppsan, damerna redan här, en väntedrink gick åt. |
|
Nu är alla rätterna klara, stor lättnad inträder. |
|
Här är alla tapas-rätterna uppradade. Allt lagat från grunden. |
|
Fullt hugg från buffén |
|
Grabbar, jag tror att vi har lyckats igen.... |
|
Damerna tar för sig och är inte det minsta skeptiska, dom har lärt sig. |
|
All mat är i stort sett uppäten, Alla mätta, nöjda och glada medan kvällen smyger sig på.
Slut för i dag, klockan är 21. |
Nästa möte blir hos Christer på Mellangår'n, datum inte bestämt ännu.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar