Vi möttes redan vid ankomsten av kraftig Umpa-Bumpa-musik. Som väl var gick musiken att dämpa vilket ju inte alltid är fallet i orginal-landet.
LP hade på ett mycket förtjänstfullt sätt och med uppvisande av ett totalt engagemang komponerat och skaffat råvaror till en klassisk Tysk oktobermiddag.
Recept till menyn kommer att uppdateras senare, men menyn bestod i stort av:
- Grön och vit sparris med en dressing (s.m.s. sås) innehållande fett fläsk m.m.
- Haxe (kokt och hårt grillade fläskläggar) med potatismos, surkål och sås !!!
- Apfelstrudel med vaniljsås
Till detta drack vi (f.v.s.d - GT) Weissbier av diverse märken genomgående, förutom en slurk flaggpunch till desserten.
Som vanligt hade vi en höjdarkväll såväl vad gäller underhållning och trivsel som måltiden i sig. Den stora grejen är dock som vanligt det terapeutiska inslaget i form av diskussioner i kombination med gemensamt arbete och ätning. Gemensam självgodhet kan på detta sätt svetsa samman ett gäng gubbar från helt olika håll och miljöer.
Kvällen blev lite extra väldokumenterad så jag ber om ursäkt om det blir många bilder.
När vi fått tyst på UMPA-BUMPA så började vi som vanligt med kaffe och receptgenomgång. |
Så igång med arbetet, rensbordet hade mycket arbete denna kväll. |
För att motivera extra hade LP lagt fram en "morot" för dom som jobbade bra |
Diskussion om finesser och detaljer - hur F-N kokar man nu potatismos? |
Grillmästaren samlar sig och verkar ta ut sin "morot" i förväg ;) |
Någon måste ju laga mat också ... inte bara fotografera. |
Förrätten färdig och upplagd, nästan vegetarisk, ja lite fläsk då.... |
Val av vilket Weissbier som passar bäst. |
Dukat och på plats i LP:s fina uterum. |
Nu får grillmästaren verkligen jobba, HAXE - grillning är ingen lek. |
Kökschefen slänger ut långa ögat för att kolla grillningen, hur går det? |
Jotack, finfint - skinnet börjar bli så där knaprigt som det ska vara när HAXE är som bäst... |
KLART - allt på bordet. Lägg särskilt märke till dekorationen på tallrikarna (LP) och såskannan till höger. Detta är mat för KARLAR. |
Snålvattnet riktigt porlar. |
Man kan väl börja med en liten smakportion ! |
Njutning i den högre skolan. |
Och så som avslutning en LITEN Apfelstrudel |
På bordet - något litet sött efter maten s.m.s. |
Med god disciplin avslutades kvällens möte kl 21.15 för hemfärd med en av våra snälla fruar som ställer upp med Taxi. Tack Inger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar